10è aniversari de la Fundació Educativa Esteve Casals

#Aquiproubullying
29 de gener de 2024
Xerrada explicativa sobre el funcionament de l’etapa d’ESO
7 de febrer de 2024
#Aquiproubullying
29 de gener de 2024
Xerrada explicativa sobre el funcionament de l’etapa d’ESO
7 de febrer de 2024

10è aniversari de la Fundació Educativa Esteve Casals

El diumenge 14 de gener, vam celebrar el 10è aniversari de la constitució de la Fundació Educativa Esteve Casals (FEEC) i el 60è de la creació del Col·legi Sant Vicenç. Va ser un dia important en la història del nostre col·legi. La celebració va reunir un bon grup de persones que formen o han format part de la nostra comunitat educativa.

Han passat 10 anys des que els pares i mares de l’escola aprovaren per majoria absoluta la transformació de l’Associació Catòlica de Pares de Família (ACPF) en la Fundació Educativa Esteve Casals i avui podem dir que les finalitats per les quals es va crear la Fundació s’estan complint. És a dir, assegurar la pervivència dels fins i valors que l’any 1959 van impulsar un grup de famílies vicentines a fundar l’Associació Catòlica de Pares de Família. 

Celebració eucarística 

Els actes commemoratius d’aquest esdeveniment s’iniciaren a les 11 h amb la celebració eucarística d’acció de gràcies, presidida per Mons. Agustí Cortés Soriano, bisbe de la diòcesi de Sant Feliu, a la parròquia de Sant Vicenç Màrtir. El temple estava ple de gom a gom. A la celebració hi assistiren un gran nombre de famílies, membres de les anteriors Juntes de l’ACPF, de l’AMPA i del Patronat de la Fundació. La celebració fou molt viscuda gràcies a l’animació musical del grup Ítaca i a la participació d’alguns mestres i familiars en les pregàries i les ofrenes. Al final de l’eucaristia l’alumnat de l’escola interpretà amb ukeleles l’himne del Col·legi Sant Vicenç, que els assistents cantaren amb joia i devoció. 

Inauguració de la nova cuina 

En finalitzar la celebració eucarística, les persones que participaren en els actes es traslladaren a la nova cuina de l’escola, on es presentà als assistents, que omplien el menjador de l’escola, el procés de construcció d’aquest espai que s’inaugurà oficialment. La cuina té el nom de “Santvi-xef”, després de la votació que va dur a terme l’alumnat de primària.  

Esperem que amb aquest nou projecte puguem oferir un millor servei de migdia a tots els nostres fills i filles.

Inauguració de la reforma de l’aula de psicomotricitat

Després d’haver visitat les instal·lacions de la nova cuina, els assistents a la inauguració es traslladaren al submarí del col·legi per conèixer la reforma que s’ha realitzat a l’aula de psicomotricitat, que s’anomenarà “Tombarella”, un cop conegut el resultat de la votació que va fer l’alumnat d’educació infantil.

S’ha dut a terme una reforma integral d’aquest espai aïllant totes les parets, rebaixant el sostre, canviant la il·luminació per una led regulable en intensitat i posant un terra nou i una màquina d’intercanvi d’aire que en millora la ventilació.

Desitgem que aquest nou espai pugui ajudar a millorar el desenvolupament de les habilitats motrius del nostre alumnat, que tan importants són per a un creixement adequat en els primers anys de la infància.

 

Grup musical d’animació infantil al pati del Col·legi

Després de la inauguració de l’aula de psicomotricitat, les famílies es traslladaren al pati del col·legi, on una comissió de l’AMPA va organitzar uns actes lúdics per als infants, amb l’actuació musical d’un grup d’animació compost per uns quants pares de l’escola. Durant l’actuació, les mares de l’AMPA també oferiren servei de bar a les famílies assistents. 

 

Acte institucional a la biblioteca

Mentre les famílies gaudien de l’acte festiu, a la biblioteca de l’escola es va dur a terme un acte més institucional al qual assistiren exmembres de les diverses juntes de l’ACPF, de l’AMPA, del Patronat, l’Equip Directiu i diverses personalitats, entre les quals cal esmentar l’alcalde de Sant Vicenç, Miguel Comino, la regidora d’Educació, Patricia Higueras, i el bisbe de la diòcesi de Sant Feliu, Agustí Cortés.

Durant l’acte hi va haver diversos parlaments per explicar el orígens de la Fundació, la tasca que havia dut a terme al llarg d’aquests 10 anys i quins eren el seus reptes de futur.

Donem gràcies

Voldria donar les gràcies a totes les persones, grups i entitats que han fet possible que aquesta celebració es pogués dur a terme. Donem gràcies perquè el Col·legi Sant Vicenç, com a escola cristiana concertada que forma part de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, ofereix una proposta educativa d’interès públic oberta a tot el municipi que és un regal per a moltes famílies. 

Aquestes celebracions ens han d’encoratjar a continuar treballant per educar els nostres fills i filles amb il·lusió i voluntat de servei, segons el model educatiu expressat en el nostre Caràcter propi que vam heretar, fa més de 60 anys, dels pares i mares que fundaren el Col·legi Sant Vicenç.

Sergi Sales

President de la Fundació Educativa Esteve Casals

Col·legi Sant Vicenç

 

Sant Vicenç dels Horts, 31 de gener de 2024

Àlbum fotogràfic