1a xerrada de l’Escola de Famílies 2019/2020 – “Aprendre a surfejar: educació emocional en família”

Col·legi Sant Vicenç
Programació Anual AMPA 2019-20
4 de novembre de 2019
Activitats per celebrar la castanyada.
6 de novembre de 2019

1a xerrada de l’Escola de Famílies 2019/2020 – “Aprendre a surfejar: educació emocional en família”

El passat 29 d’octubre, va tenir lloc la primera xerrada d’aquest curs de l’Escola de Famílies a la biblioteca Ramon Folch del Col·legi Sant Vicenç, a la qual van assistir 30 famílies. El títol de la xerrada va ser “Aprendre a surfejar: educació emocional en família”, i la va conduir Mar Muro, psicòloga i psicopedagoga, assessora escolar i familiar i especialista en desenvolupament infantil i intel·ligència emocional. 

La xerrada va partir de la base que el desenvolupament emocional es configura en les primeres etapes de la vida i que al llarg de la infantesa es posen les bases de la intel·ligència emocional. Per tant, els pares tenen la clau i la responsabilitat d’acompanyar els seus fills en aquest meravellós i complex procés d’aprenentatge de manera positiva, ja que les emocions es contagien i és convenient saber-les canalitzar i que no es quedin dins.

En primer lloc, es van presentar els tres tipus principals de temperament dels infants: mentals, emocionals i viscerals. Posteriorment es va parlar de tres emocions: la tristesa, la ràbia i la por. Per a cadascuna d’elles es van donar recursos i estratègies per ajudar els fills a entendre-les, acceptar-les i saber-les gestionar de manera positiva, en lloc de reprimir-les. Finalment es va obrir un torn obert de preguntes on les famílies van poder expressar els seus dubtes i inquietuds per tal de resoldre-les. 

portada xerrada video yout