Aportacions del DPO a la CORONACRISI (30/03 -05/04)

#ensquedemacasa
27 de març de 2020
Aportacions del DPO a la CORONACRISI (6/04 -12/04)
6 d'abril de 2020
#ensquedemacasa
27 de març de 2020
Aportacions del DPO a la CORONACRISI (6/04 -12/04)
6 d'abril de 2020

Aportacions del DPO a la CORONACRISI (30/03 -05/04)

SETMANA 30/03-05/04/2020

Seguint amb les aportacions del DPO de la nostra escola, aquesta nova setmana de #joemquedoacasa volem fer-vos saber que la Maria Gallart -logopeda de l’equip- afegeix a les activitats adreçades a l’alumnat d’educació infantil i del cicle inicial i enviades pels respectius equips docents, un document amb un recull de tasques i exercicis de logopèdia. 

En la mateixa línia, la Pilar Díaz -psicòloga de l’escola-, que està disponible via telemàtica per a les possibles consultes que vulgueu fer les famílies, us convida a llegir les següents reflexions: 

DEIXEM UN ESPAI  PER DEIXAR-NOS SENTIR

El moment  que estem vivim ha fet que ens aturem, ens mirem i ens sentim.

La nostra societat ens educa per tenir i no per ser o estar connectats amb la nostra essència i desproveïts de bens materials i distraccions. A vegades estem activats en excés, ja sigui mentalment o fent moltes coses, i tot per tal de no aturar-nos a sentir.

De sobte tot es deté, la vida t’atura i et diu que t’has de quedar a casa. Aprofitem l’adversitat per evolucionar i fer-nos més forts psicològicament, tot tolerant les emocions que ens resulten desagradables (por, preocupació, tristesa…). Permetem-nos sentir-les per tal d’alliberar-les i deixar així un espai perquè entrin les emocions positives.

El món emocional és allò que no podem controlar i que ens fa sentir vulnerables; per això fugim d’aprofundir en ell.

En aquesta situació que estem vivint és important mantenir una rutina de feina, un espai lúdic i un altre per deixar-nos sentir i connectar amb la realitat; només la persona alienada viu en un món fictici.    

El fet de no connectar amb les emocions que ens generen malestar, ens pot produir un estrès addicional i ens fa segregar més cortisol; això fa que ens baixin les defenses, ens trastoca el sistema immunològic i per tant som més propensos a agafar malalties. Passaria de la mateixa manera si entréssim en un bucle, connectant permanentment amb la por.

La por ens pot paralitzar o ens pot fer caure en el pànic si ens desborda. Però les emocions tenen una funció i en aquest cas la por ens ajuda a prendre mesures per a protegir-nos.

Si finalment som més tolerants amb les nostres carències, també podrem gaudir d’allò que la vida ens ofereix.

    Compartim ara amb vosaltres uns enllaços que poden ser del vostre interès:

  • https://faros.hsjdbcn.org/caportal de l’Hospital Sant Joan de Déu amb informacions, consells, orientacions etc., classificats per edats (des de la 1a infantesa fins a l’adolescència) i per àmbits (nutrició, salut, seguretat, etc.) a càrrec de diversos especialistes. Hi ha un apartat específic per a famílies i la possibilitat de subscriure’s a la seva newsletter
  • https://www.socpetit.cat/portal amb moltíssimes informacions i fòrums adreçats a pares i mares, a més de propostes per als més petits/es de casa, també amb accessibilitat des de les xarxes socials.

Per altra banda, us adjuntem una infografia creada pel CES Salesians de Sant Vicenç dels Horts. Com veureu, fa referència a la instrucció publicada al BOE-A-2020-3692 segons la qual –en casos molt excepcionals i per causa de forma major– les persones amb alguna discapacitat o amb alteracions conductuals diagnosticades podran saltar-se de manera puntual el confinament. Atès que s’especifica que aquestes persones hauran d’anar acompanyades, entenem que cal que el/la familiar que els doni suport disposi del Certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l’estat d’alarma per la crisi sanitària per la COVID-19. Aquest certificat es pot obtenir mitjançant l’enllaç https://confinapp.gencat.cat/#/