Els més GRANS de l’escola!

Activitats de Vilacreixent
14 de desembre de 2018
Com reciclem a l’escola
18 de desembre de 2018

Els més GRANS de l’escola!

Hola, amics lectors!

Aquest trimestre ha estat molt important i especial per a tots nosaltres. Un trimestre ple d’activitats molt viscudes i que ens han fet gaudir de l’escola amb tota la seva immensitat.  Com que som els més grans de tota l’escola, tenim la responsabilitat

d’organitzar i dinamitzar moltes activitats pròpies del nostre centre i això ens encanta. Aquí en teniu una petita mostra!


KEEP CALM AND SAVE OUR PLANET I RECICLART
Com a projecte inicial de curs i dins de l’escola sostenible que volem tenir, hem treballat des de diferents àmbits la necessitat de salvar el nostre planeta. Recerca, experimentació, conscienciació i imaginació ens han portat a realitzar un estudi acurat des de l’àrea de Medi Natural. Al mateix temps, des de l’àrea de Plàstica, hem decorat els passadissos, hem treballat el nom i rètol de la classe, hem estudiat diferents artistes del reciclatge i hem fet les nostres pròpies obres d’art. Per tal de mostrar-les, vam organitzar una exposició anomenada RECICLART, i des de l’àrea de Llengua catalana vam redactar uns correus electrònics per tal de convidar diferents personalitats, com l’alcaldessa del nostre poble, i els nostres familiars. Paral·lelament, vàrem dissenyar diferents fulletons publicitaris per anunciar aquesta exposició a tota la comunitat educativa. Va ser tot un èxit!
Revista 6è10¡BUEN PROVECHO!
Des de l’àrea de Llengua castellana, hem impulsat un projecte molt valorat pels tots nosaltres, anomenat “Buen provecho”. Aquest projecte ha aconseguit que ens convertim en excel·lents cuiners. El treball consistia en triar una recepta de cuina, redactar-la seguint l’estructura necessària per realitzar un text instructiu i, finalment, enregistrar-nos en vídeo elaborant el plat. El resultat va ser espectacular!


APADRINAMENT LECTOR
Aquest trimestre hem començat una activitat increïble: l’apadrinament lector, on els alumnes de 6è ajudem a llegir als alumnes de 1r. L’experiència és fantàstica i hem establert un vincle afectiu molt gran entre padrins i fillols.


TEATRE ESCOLAR AMB “EL BITXO”
Ja hem començat les sessions de teatre amb el Toni Pastor, el director de l’escola de teatre del poble. Durant aquest trimestre “juguem”, fent teatre, i treballem la creativitat. Durant el segon trimestre escriurem la nostra obra de teatre, incorporant tot el que hem après durant els anys que hem fet teatre al col·legi Sant Vicenç, i a final de curs, l’estrenarem al teatre de La Vicentina. Tota una experiència!


VISITA AL FORN ROMÀ
El passat 19 d’octubre vam visitar el Forn Romà de Sant Vicenç dels Horts. El grup de teatre “El Bitxo” ens va representar la història d’una manera divertida i entenedora. Vam visitar l’exposició permanent i vam fer un taller amb un ceramista professional. Aprenem i ens divertim!


SORTIDA A LES COVES DE SALNITRE
Dins del nostre projecte interdisciplinari “Montserrat”, visitem les impressionants Coves de Salnitre, al peu de la Serralada. Aprenentatge, visita, bandolers,... Un dia que va començar amb una intensa boira i va acabar sent un dia meravellós!


ALTRES ACTIVITATS!
I entre feines i més feines de les diferents assignatures, hem estat entretinguts amb altres activitats que fomenten la lectura i l’expressió: sessions de contes, voluntariat a la biblioteca, lectura de “La pel·lícula de la vida”, un llibre que ens ha fet pensar moltíssim, la nostra participació a la Marató de TV3 i ...els Chromebooks!