Entusiasme

Iniciem un nou curs plens d’il·lusions
9 de setembre de 2022
Inici de curs a l’AMPA
17 d'octubre de 2022
Iniciem un nou curs plens d’il·lusions
9 de setembre de 2022
Inici de curs a l’AMPA
17 d'octubre de 2022

Entusiasme

Funny little boy in aviator hat keeping hat near forehead and looking away with amazed face expression while piloting cardboard plane against yellow background

En totes les reunions d’inici de curs amb les famílies hem parlat de l’entusiasme que tenim els docents i que ens hem anat encomanant els uns als altres al tornar de les vacances d’estiu. Aquest sentiment ens ve donat, entre d’altres coses, per la vocació de servei de la nostra professió i el volem compartir amb les famílies per a fer-nos conscients que junts/tots plegats aconseguirem l’èxit educatiu dels infants del nostre col·legi i millorarem de mica en mica la nostra societat. 

L’entusiasme és un estat d’ànim elevat i perllongat en el temps i pensem que es fa difícil mantenir-lo tot el curs, però ens podem conformar si aquest sentiment es transforma en una actitud perdurable de servei a la comunitat educativa. Per això se’ns fa imprescindible aprofitar aquest impuls inicial que tenim per elaborar la nostra Programació General Anual del curs 2022-23, que serà com una font que anirà alimentant tal actitud.

Enguany ens plantegem i ens fa molta il·lusió  donar a conèixer l’objectiu de promoure l’assoliment de les fites de maduresa afavorint el desenvolupament de les estructures cognitives bàsiques.

Sabem que especialment durant/al llarg dels primers 7 anys de vida, el cervell de l’infant està madurant, s’estan creant les connexions neuronals i desenvolupant les xarxes cognitives que sostindran els posteriors aprenentatges cognitius complexos, com per exemple, la lectoescriptura. 

A més a més, les fites de maduresa són aquells aprenentatges que l’infant ha de tenir adquirits per tal de poder desenvolupar les habilitats prelectores i preescriptores, i altres aprenentatges importants. Conèixer les fites de maduresa ens ajuda a saber quan l’infant està preparat per aprendre a llegir i a escriure de forma relaxada i fluida, des del gaudi i amb èxit. A més a més, permet evitar els problemes col·laterals que sorgeixen quan demanem als infants que afrontin aprenentatges pels quals encara no estan preparats: baixa autoestima, sensació de fracàs, frustració, sobreesforç, esgotament, avorriment, etc.

Un altre objectiu que destaquem en aquesta presentació, que ens recordava el Conseller Cambray en la seva visita recent a Sant Vicenç dels Horts, és conseqüència del retorn a la normalitat de les escoles del país. A la nostra ja n’estem gaudint d’aquesta normalitat i volem promoure les nostres activitats culturals pròpies i que tant ens defineixen en el Projecte educatiu. 

Aquests dos objectius orienten una intenció clara del nou Equip directiu. Per una banda apostem per la innovació pedagògica encetada en la participació del programa Escola Nova 21 i per l’altra volem recuperar aquelles bones pràctiques educatives que ens identifiquen. Les dues línies estratègiques i paral·leles configuren el llarg camí i el gran futur del Col·legi Sant Vicenç, i alhora són font del nostre entusiasme.