Fem Booktràilers! – classe de 5è

XXXI Clicle de teatre i expressió – Cicle Inicial – “El Flautista d’Hamelín”.
25 d'abril de 2018
Notícies Fundació Educativa Esteve Casals – Abril 2018
1 de maig de 2018

Fem Booktràilers! – classe de 5è

Durant uns quants dies ens vam llegir el llibre “Un petó mandarina” de l’Eulàlia Canal. Un Petó de mandarina explica la història d’una sèrie de nois que superen les seves dificultats. En Tavi sʼenamora dʼuna noia de la classe que seu al seu davant, la Vanina. Aquesta noia acaba dʼarribar dʼun país que està en guerra. A partir dʼaquí, en Tavi comença a experimentar pensaments, sensacions i sentiments nous. Sʼadona com és, de les seves pròpies dificultats, fins i tot que és una mica covard, però busca la manera de superar tot allò que es va trobant; especialment tots els entrebancs que li posen en Ricki i la seva colla, uns nens que es comporten molt agressivament amb els altres. Finalment, gràcies a una proposta que els fa la mestra, la de participar en un concurs de cançons per a la Pau, tots s’uneixen i guanya l’amistat.
El llibre ens va agradar moltíssim, però més quan les nostres tutores ens van dir que coneixeríem l’autora i que faríem un booktràiler. Sabeu què és un booktràiler? Com el seu propi nom indica, un booktràiler és un petit vídeo, alguna cosa semblant als que fan de les pel·lícules, que promociona o anticipa un llibre.

El Jordi Dolcet, del CRP (Centre de Recursos pedagògics) de Sant Vicenç ens va deixar dues tabletes APPLE amb les quals podríem fer les fotografies i editar els tràilers amb un programa que es diu IMOVIE. Però…com hem fet el projecte? Us ho expliquem en 5 passos:

1r) Ens hem llegit col·lectivament el llibre. Això ens ha permès entendre’l més i viure’l entre tots.2n) Ens hem organitzat en grups. Entre tots hem decidit:

  • El repartiment.
  • Els escenaris (on faríem les fotografies).
  • El text que hi apareixeria (molt important!!!).
  • El disseny (programa Imovie).

3r) Hem començat a fer les fotografies amb les tabletes APPLE. Després, hem editat les frases.MOLT NECESSARI: Hem modificat la idea inicial per adaptar-la al disseny triat.4t) Hem revisat els textos i les imatges amb les mestres i hem tornat a modificar i millorar diferents aspectes.5è) El resultat ha estat genial! Però el que ens ha agradat més ha estat fer el projecte; és a dir, aprendre a fer booktràilers.Volem agrair a les nostres tutores i a l’Olga tota l’ajuda que ens han donat. Ha estat una experiència fantàstica i molt engrescadora i, sobretot, hem après moltíssim.

Booktràilers!

GRUP 1 5èA

GRUP 1 5èB

GRUP 2 5èA

GRUP 2 5èB

GRUP 3 5èA

GRUP 3 5èB

GRUP 4 5èA

GRUP 4 5èB