Notícies Fundació Educativa Esteve Casals – Juny 2018

Avaluació Escola – Carta Compromís – Juny 2018
5 de juliol de 2018
Comissió de Reutilització de llibres
10 de juliol de 2018

Notícies Fundació Educativa Esteve Casals – Juny 2018

Reunió del Patronat. El passat 27 de juny es va reunir el Patronat en sessió ordinària per fer la valoració del curs 2017-2018. En aquesta reunió es van tractar diferent temes, entre els quals destaquem:

  • Comiat als Patrons. Abans de començar la reunió es va fer un petit acte de reconeixement i comiat als patrons que ens han deixat durant aquest curs 17-18. El Joaquim Pastor va deixar de ser patró a principis de curs i va ser substituït per Jesús Churio. La Julia Galván i el Miguel Ángel Sangüesavan deixar els seus càrrecs de presidenta i vicepresidentde l’AMPA respectivament després de les eleccions que es van celebrar durant el mes de gener 2018.
  • Presentació dels pressupostos 2018-2019. En el decurs de la reunió es van presentar els pressupostos per al proper curs. Tal i com vàrem informar a les famílies durant la reunió informativa del mes de febrer, la quota que pagarem les famílies el curs 18-19 és de 144.6€. La quotageneral de les activitats extraescolars és de 16€. Gràcies a aquestes quotes, i el petit benefici que obtenim a través dels diferents serveis que ofereix l’escola com el menjador, l’acollida, les activitats extraescolar i altres, la Fundació portarà a terme un seguit d’inversions entre les quals destaquem:

– Compra de 60 Chromebooks i carros per a portàtils.

– Renovació del mobiliari pel cicle mitjà.

– Disponibilitat d’un auxiliar de conversa d’anglès.

En l’àmbit de personal s’harenovat el contracte de laMaria Gallart, mestra d’educació especial. Igualment s’ha ampliat el contracte del David  Márquez (responsable del Departament d’Informàtica i comunicacions) a jornada completa.

  • Objectius del Patronat. El Patronat va valorar els diferents objectius d’aquest curs:

Comunicació a l’escola. S’han realitzat una sèrie d’accions encaminades a impulsar la comunicació a l’escola: a) s’ha posat en marxa la nova pàgina web, b) s’ha contractat una persona (a mitja jornada) per reforçar el departament d’informàtica i comunicació.

Reformes al pati. Entre les diferents reformes fetes al pati destaquem: a) instal·lació dels tendals al pati d’infantil, b) reparació dels gronxadors del pati de primària, c) reparacions a l’hort, d) ampliació de la pissarra al pati de primària, e) instal·lació d’un rocòdrom al pati de primària, f) pintura i decoració del pati d’infantil, …

Trobada AMPA-PAS-mestres: “Com incentivar la participació de les famílies a l’escola”. El 15 de febrer es va fer la trobada AMPA-PAS-mestres. Com a material de partida es va fer una enquesta on més de 136 persones van participar-hi. En la trobada es van treballar 3 àmbits relacionats amb la participació: a) participació en la gestió del centre, b) participació pedagògica a l’aula, c) relació escola-família i seguiment de l’alumne/a. La valoració de la trobada va ser molt positiva i ara tocarà posar en pràctica alguna de les propostes que s’hi van parlar.

Preparatius del 25è aniversari de l’escola nova (1992-2017). Sens dubte que la festa del 15 d’abril va ser l’acte central per commemorar el 25è aniversari de l’escola nova. La participació de famílies, mestres, PAS, alumnes, membres d’antigues junta de l’ACPF i AMP així com representants de l’ajuntament i de la Fundació de l’Escola Cristiana, va ser mot nombrosa i ens va permetre recordar l’esforç de tantes persones que van treballar per fer possible un projecte que per molts havia estat un somni difícil d’aconseguir. Durant el matí es hi van haver activitats pels més petits. A les 12:30h es va celebrar una eucaristia. A continuació es va inaugurar una placa commemorativa del 25è aniversari. Finalment es va fer un dinar popular al pati de l’escola. Per la tarda es va projectar un vídeo que recordava els inicis de l’escola nova.

Campanya de difusió de l’escola. Des de l’escola s’han fet diferents actuacions: participació en la Mostra 2018, JPO 2018, … Les preinscripcions aconseguides pel curs 18-19 avalen el treball fet durant el curs en la difusió de l’escola.

  • Altres: durant la reunió també es va presentar l’avaluació dels objectius de l’AMPA, l’escola de pares i mares, el sistema d’ajudes, així com les actuacions previstes pel curs 18-19.

En nom del Patronat de la Fundació Educativa Esteve Casals, us desitgem a tots i totes un bon estiu i que pugueu gaudir d’uns dies de vacances amb els vostres fills i filles.