Projecte d’autonomia

XVIIè Concurs literari
17 d'abril de 2024
Actuació teatral de 4t “Rebel·lió al món dels contes” 2024
15 de maig de 2024
XVIIè Concurs literari
17 d'abril de 2024
Actuació teatral de 4t “Rebel·lió al món dels contes” 2024
15 de maig de 2024

Projecte d’autonomia

El passat 17 d’abril, els alumnes de 6è que fan ús del servei de migdia van començar amb el projecte d’autonomia, en el marc del programa contra el malbaratament alimentari. El projecte d’autonomia consisteix a deixar a la disposició de l’alumnat tots els estris i aliments del menú diari per tal que se serveixin en funció de la gana que tinguin, sempre vetllant per una alimentació adequada. Al llarg d’aquest mes han assolit molts aprenentatges com ara l’autoregulació de la gana, la capacitat de gestió de les safates, servir-se els diferents plats i en general, ser més autònoms i responsables. Alhora, aquest projecte ha contribuït al programa contra el malbaratament alimentari, atès que els alumnes assumeixen un compromís amb la quantitat que es posen al plat. 

La resposta per part de l’alumnat de 6è ha estat molt positiva. Alguns destaquen:

  • “Els primers dies va anar una mica regular, però amb els següents dies ja hem après a treballar la nostra autonomia, generositat i solidaritat amb els companys i companyes” 
  • “A vegades no controlem les quantitats dels aliments, i al llarg d’aquests dies hem après controlar una mica més la quantitat del menjar”
  • “Estem més motivats durant l’estona del menjador”
  • “Ens ajuda a menjar-nos tot el plat i no llençar tant de menjar”

Aquesta acció s’ha posat en marxa juntament amb el semàfor de la gana, a fi de proporcionar un codi als infants per tal que puguin expressar la quantitat de menjar que volen d’una manera conscient i entenedora. El semàfor de la gana el practiquen infants de 3r a 6è. 

Un altre de les novetats de l’estona del migdia  és la recol·lecta d’aigua sobrant del servei de menjador per regar els horts de l’escola.