XI Setmana Literària

Dia Mundial de la Poesia
21 de març de 2022
Guia de lectures SANT JORDI 2022
22 d'abril de 2022

XI Setmana Literària

(LA QUINZENA LITERÀRIA)

El mes de maig arriba a les seves darreres setmanes i un trimestre ple de música, color i esperança comença a veure el seu final. Un trimestre carregat de molta feina i d’il·lusions! El nostre alumnat, ja sense mascaretes i oferint-nos els seus millors somriures, s’ha enfrontat  a un final de curs amb les piles ben carregades perquè hi havia grans tasques i projectes a realit. També ha pogut gaudir de les diverses activitats que l’escola ha organitzat al llarg de la tradicional Setmana Literària, enguany més extensa que de costum per poder convidar les famílies a entrar a l’escola tot respectant un aforament prudencial. Ha estat una gran feinada a càrrec del personal docent i no docent de l’escola amb l’objectiu d’oferir al nostre alumnat les activitats que tant ens identifiquen i que formen part de la nostra història.  d’elles.  

La Quinzena Literària va començar el divendres 22 d’abril amb una entrada festiva en la qual va sonar per megafonia la cançó Bombolles, amb les veus dels representants del nostre alumnat, nens i nenes de P5 fins a 6è de Primària. Es tracta d’un poema musicat amb els versos de Joana Raspall, música de Toni Xuclà i arranjaments de tres mestres de l’escola: Laia Mèlich, Mònica Prats i David Ferrés. Més tard, al pati de l’escola es van anar reunint els/les alumnes dels diferents cicles, que van escoltar embadalits la lectura dels poemes que mestres i nens i nenes havien preparat per aquella ocasió: “Poemes al vent”. I a la tarda, participació en les activitats organitzades per l’Associació de Veïns Vila Vella per a la celebració de Sant Jordi.  Ja havíem començat la Quinzena Literària!

La setmana següent va iniciar-se amb moltes sorpreses! La Festa de l’apadrinament lector convidava els/les alumnes més petits i els/les més grans de l’E. Primària a gaudir del moment del retrobament. També va servir per a donar el tret de sortida a aquesta activitat tan valorada i que ja hem posat en marxa aquest tercer trimestre. El dia 27 d’abril, l’entrada de l’escola s’omplia de flors naturals i d’altres confeccionades pels diferents cicles, tot fent una magnífica ofrena a la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya. Recitals per a les famílies, visites de pares i mares voluntàris que venien a explicar contes, a escenificar obres de teatre o a organitzar activitats… Moments que ens van omplir d’alegria i esperança. 

La segona setmana de la Quinzena Literària va continuar amb més activitats: el Recital poético en Lengua castellana a càrrec dels alumnes de 6è i les tardes poètiques que els alumnes d’Infantil havien preparat amb les seves mestres. I també van arribar les pluges que van provocar l’ajornament de dues de les activitats previstes. Noves visites de famílies que venien a explicar contes i l’esperat matí del divendres 6 de maig, quan l’escriptor Jaume Copons i la il·lustradora Liliana Fortuny van visitar l’escola i van animar tots els nostres alumnes a seguir llegint i escrivint cada dia.

Una XI Setmana Literària molt intensa que, a més a més de fer-nos gaudir de la literatura i permetre’ns recuperar activitats que són pròpies del Col·legi Sant Vicenç, va aconseguir l’anhelat desig: que les famílies i el personal de l’escola ens poguéssim retrobar presencialment.

Només ens queda agrair la vostra participació, famílies i personal del Col·legi Sant Vicenç, i convidar-vos a veure els vídeos i recull fotogràfic de les principals activitats realitzades.  Moltíssimes gràcies a tothom!

Àlbum fotos

Lectura de poemes


Tarda poètica P3A


Tarda poètica P3B


Lectura de poemes P4


Dansa P5


Recital poètic 1r


Recital poètic 2n


Recital poètico 3r


Recital poètic 4t


Recital poètic 5è


Recital poético 6è