Un viatge ple d’incertesa

Comencem el curs 20-21 a l’AMPA!
29 d'octubre de 2020
Notícies Fundació Educativa Esteve Casals – Octubre 2020
30 d'octubre de 2020
Comencem el curs 20-21 a l’AMPA!
29 d'octubre de 2020
Notícies Fundació Educativa Esteve Casals – Octubre 2020
30 d'octubre de 2020

Un viatge ple d’incertesa

Programació General Anual 2020-21 del Col·legi Sant Vicenç

El passat mes de juliol, en arribar a port, la tripulació del Col·legi Sant Vicenç va descarregar el vaixell per gaudir d’un merescut descans. La darrera travessa no havia finalitzat com ells pensaven, les forces havien minvat i les vacances s’havien tornat més necessàries que mai. Mentrestant, la nova capitania del veler iniciava la preparació del següent viatge. Un viatge que ningú no havia realitzat mai, un viatge ple d’incertesa.
Després d’escriure, revisar i reescriure els plans de ruta, amb canvis de normativa constants per part de l’autoritat portuària, el veler estava a punt per tornar a solcar els mars. La tripulació, amb una barreja de desig i neguit, tornava al vaixell sota el lideratge del nou equip de capitania. Posteriorment a la primera reunió, van iniciar un viatge que no oblidarien mai.
Davant els sotracs del trajecte, l’actitud de la tripulació era ben diferent, com diferents eren les personalitats i la disposició al viatge. El pessimista es queixava del vent, no parava de remugar observant tot el que succeïa al seu voltant. L’optimista, per la seva banda, esperava que tot canviés, romania assegut al seu racó observant el vaivé de les onades. Per sort, aquestes actituds eren minoritàries; un grup nombrós de mariners i marineres havia decidit entomar el viatge amb actitud realista i no dubtaven d’ajustar les veles a cada instant, aconseguint que el vaixell avancés amb bon rumb.
Aquesta Programació General Anual, pretén ser aquest mapa del tresor, aquesta guia tan necessària per a la tripulació, per aconseguir ajustar les veles quan sigui necessari. Aquest viatge ple d’incerteses ens fa pensar en l’essencial, en aquest servei a la comunitat educativa que hem de realitzar com a professionals de l’educació.
Enguany, posem el focus en l’acompanyament de l’alumnat, de tot l’alumnat. Per a nosaltres és un privilegi iniciar el SIEI, tot i que el moment no acompanyi. La inclusió educativa és un pilar clau de la nostra escola i agraïm aquesta dotació que rebem com un regal. A més, dins d’aquest acompanyament, l’aspecte emocional i de convivència resultarà indispensable per a un bon creixement personal de l’alumnat, així com els aprenentatges que puguin realitzar vers les competències digitals que desenvoluparan.
Amb aquesta guia de navegació i la qualitat excel·lent del personal (docent, no docent, famílies i alumnat), estem convençuts que arribarem a bon port.

Manel Vidal Portillo 

 – Direcció pedagògica –